Foredrag

Menighedsrådet i Herstedvester arrangerer en række foredrag, som planlægges sammen med Albertslund Bibliotek, Herstedvester Forsamlingshus og Galgebakkens Beboerhus.
Foredragene har en bred vifte af emner i fokus - både kirkelige og mere alment oplysende emner.​ Gratis tilmelding på www.albertslundbibliotek.dk

Torsdag den 3. juni kl. 19.00 i Herstedvester Forsamlingshus
Thomas Thurah: 12 mordere i Herstedvester Fængsel

Hvad tænker et menneske, som har taget et andet menneskes liv – om sit offer, om skyld og straffens retfærdighed og om muligheden for at sone drabet og finde tilgivelse?

Thomas Thurah har til bogen Skyldig i drab interviewet 12 drabsdømte i Herstedvester Fængsel om at have slået ihjel og om at leve med drabet. I foredraget fortæller han om bogens tilblivelse og om en tankeverden, som vi ellers ikke har mulighed for at se ind i.

Thomas Thurah er forfatter, journalist og magister i litteratur og filosofi. Han har skrevet både skøn- og faglitteratur, bl.a. erindringsromanen Begyndelsen, fire historier, novellesamlingen Leifs far var borgmester og biografien Statsminister Anker Jørgensen.

Den 24. juni kl. 19.00 i Herstedvester Forsamlingshus.
Ove Korsgaard: ” Grundtvig – En gigant i dansk kultur og åndsliv”.

N.F.S. Grundtvig er ikke til at komme uden om. Man støder konstant på ham i debatter om dansk kultur og identitet, i diskussioner om skole og kirke, i historieundervisning og sangbøger, og ikke mindst når vi synger hans sange og salmer i forbindelse med årets højtider. Men hvem var Grundtvig? Hans livshistorie er et drama, hans tankeunivers fyldt med ideer og hans visioner så vilde, at vi først nu er i færd med at forstå flere af dem. I foredraget gives en introduktion til giganten i dansk kultur og åndsliv.

Oplægsholder Ove Korsgaard er professor emeritus i pædagogik, debattør og forfatter til flere artikler og bøger om pædagogik, dannelse og Grundtvig. Senest har han udgivet en guide til Grundtvig: ”Grundtvig rundt” i 2018.

Den 14. september kl. 19.00 i Herstedvester Forsamlingshus
Kunstner Martin Bigum: Min kunsthistorie

Martin Bigum vil på baggrund af sin selvbiografi ”Min personlige kunsthistorie”, fortælle om nogle af sine grundlæggende barndoms- og ungdomsinspirationer fra Brøndby Strand, og hvordan han hele tiden revurderer eget greb for at finde nye interessante ståsteder i sin kunst.

I foredraget inddrager Martin Bigum sin arbejdsdag og ideerne, som han får undervejs i processen. Det er særlig hans vigtigste værker fra 1990 til 2012 han vil fortælle om. Han vil komme ind på, hvorfor han ikke kan være andet end billedkunster og digter. Han har udgivet tre digtsamlinger.

I efteråret 2019 har han udstillet på Galerie AC Noffke i Mecklenburg i Tyskland. De beskrev hans kunst som nutidige politiske dokumenter i skinnende høje farver, gennem hvilke han grotesk portrætterer og analyserer sin tids ligeglade affektisme. I 2018-19 har Martin Breum på hhv. Faaborg Museum og Sophienholm udstillet med temaet ”Det maleriske nu”. Det var i forbindelse med fejringen af maleren Peters Hansens jubilæum i en ny fortolkning.

Ud over at være billedkunstner er Martin Bigum også kendt fra fjernsynets Kunstquiz på DRK.

---------

Tidligere har vi haft følgende foredrag:

februar 2020

Iskerner, som i Grønland og Antarktis fortæller om klima- og verdenshistorien af professor Jørgen Peder Steffensen .

september 2020

Genforeningen i 1920 - et fredeligt resultat af en stor krig ved historiker Hans Jørgen Lych Larsen.

oktober 2020

Fædre og forældreskab af sociolog og forfatter Aydin Soei.

november 2020

Beethoven i Rytterskolen: 250 år. Et musik foredrag ved Jeppe Rönnow, musikanmelder og musikjournalist, samt organist i Herstedvester Kirke. Aftenen fungerer også som introduktion til klavereftermiddagen med Beethovens sonater søndag den 8. november kl. 15.00 i Rytterskolen.