Menighedsrådet i Herstedvester arrangerer en række foredrag, og vi samarbejder både med Albertslund Bibliotek, Herstedvester Forsamlingshus og Galgebakkens Beboerhus.

Foredragene har en bred vifte af emner i fokus - både kirkelige og mere alment oplysende emner.​

Vi ses igen efter sommerferien

Torsdag den 19. september kl. 19.00 i Herstedvester Forsamlingshus.

Birgithe Kosovic om sin bogDen Inderste Fare – Et Politisk Personligt Portræt af Erik Scavenius”.

Birgithe Kosovic modtog tidligere på året Politikens Litteraturpris 2019 for Den inderste fare, som er en biografisk roman i to bind om Erik Scavenius.

Nu er hun tilbage i Albertslund med sit politisk-personlige romanportræt af Erik Scavenius, den frafaldne adelssøn, den hidsige regeringsleder og kvindeglade mand. I sit foredrag stiller Birgithe Kosovic skarpt på særlig to spørgsmålet: Hvor meget af din frihed vil du ofre for freden? Og hvor meget af din fred vil du ofre for friheden?

Da det første bind udkom i 2016, skrev Anne Liisberg i Berlingske, at ”nøglen til Scavenius ageren og romanens kobling til nutiden ligger i udsagnet ’Jeg er embedsmand’, som Scavenius udtalte, da han i 1942 møder den tyske rigsbefuldmægtigede i Danmark, dr. Werner Best.

Scavenius tror på forvaltning, ikke forhandling, og denne elitære og antidemokratiske tilgang får ham i passager - trods hans tvivl og selvhad - til at fremstå lige så totalitær som nazisterne”, skriver Anne Liisberg og pointerer at ”romanen tematik peger direkte ind i vor tids debatter om ytringsfrihed, elite og ’nødvendighedens politik’”. Vel mødt til et spændende foredrag.

Arrangeret i samarbejde med Albertlund Bibliotek og Herstedvester Forsamlingshus.

Gratis adgang dog gerne med tilmelding på www.albertslundbib.dk

.

Gratis adgang.