Foredrag

Menighedsrådet i Herstedvester arrangerer en række foredrag, som planlægges sammen med Albertslund Bibliotek, Herstedvester Forsamlingshus og Galgebakkens Beboerhus.
Foredragene har en bred vifte af emner i fokus - både kirkelige og mere alment oplysende emner.​ Gratis tilmelding på www.albertslundbibliotek.dk

Sæson 2022

Torsdag den 10. februar kl. 19.00 i Herstedvester Forsamlingshus

Ole Stig Andersen om: ”Mellemøsten og Zionismen, en historisk og aktuel redegørelse.”

I over 100 år har Mellemøsten været et kludetæppe over stormagternes ambitioner og forsøg på at dele regionen op. Ole Stig Andersens vil gennem en analyse beskrive, hvorledes kludetæppet er sammen sat, hvorledes situationen i Mellemøsten tegner sig, og hvorledes Israel er blevet som tilfældet er. Verdenskrige, religiøs/mytisk herkomst og stormagts politik indgår i hans fremstilling af vore tids måske mest tragisk-komplekse problemstilling.

Ole Stig Andersen var øverste chef for PET 1975-1984. Herefter var han i en tiårig periode generalsekretær for Advokatsamfundet og fra 1995-2000 direktør for Folketinget.

Torsdag den 24. marts kl. 19.00 i Herstedvester Forsamlingshus

Connie Hedegaard om: ” hvordan skal vi håndtere klimaet?”

Connie Hedegaard vil tale om, hvordan vi på en succesfuld måde kan forene klimaudfordringerne, den stigende befolkning på kloden og den vækst, som vi har brug for. Hvad kan politikerne og erhvervslivet gøre, og hvad skal vi alle som ansvarlige borgere gøre? Connie Hedegaard beretter personligt og veldokumenteret om en af tidens helt store udfordringer, hvis ikke den største.

Som miljøminister og EU-kommissær fik Connie Hedegaard ofte stillet spørgsmålet, hvad hun havde tænkt sig at gøre ved klimaet? Og gennem hele sin karriere har hun forsøgt at løse de hurtigt voksende klimaforandringer og udfordringer, som vi står over for de kommende år.

Onsdag den 20. april i Rytterskolen

Ove Korsgaard om: ”Grundtvig – En gigant i dansk kultur og åndsliv”

N.F.S. Grundtvig er ikke til at komme uden om. Man støder konstant på ham i debatter om dansk kultur og identitet, i diskussioner om skole og kirke, i historieundervisning og sangbøger, og ikke mindst når vi synger hans sange og salmer i forbindelse med årets højtider. Men hvem var Grundtvig? Hans livshistorie er et drama, hans tankeunivers fyldt med ideer og hans visioner så vilde, at vi først nu er i færd med at forstå flere af dem. I foredraget gives en introduktion til giganten i dansk kultur og åndsliv.

Oplægsholder Ove Korsgaard er professor emeritus i pædagogik og forfatter til flere bøger om Grundtvig.

Vi havde følgende foredrag i 2021:

Thomas Thurah: 12 mordere i Herstedvester Fængsel

Kunstner Martin Bigum: Min kunsthistorie

Om Ebbe Kløvedal Reichs forfatterskab og sære åndelige rejse ind i kristendommen.  Foredrag ved Helge Rørtoft-Madsen

Aflyst: Anne Marie Mai: Digteren Dylan.

Sangskriveren, musikeren og kunstneren Bob Dylan er fyldt 80, stadig aktiv og stadig genstand for polemik. Han er en af klodens største ”celebrities”, en gåde, der foretrækker at forarge og overraske frem for at leve op til publikums og mediernes forventninger. Hans sange er for længst blevet klassikere i alverdens sangbøger. Foredraget ser nærmere på temaerne i hans sange og på, hvordan han arbejder med billedkunst, film og reklamer.

Hvorfor fik han Nobelprisen og var det en god beslutning? Og hvad kendetegner hans nyeste album, Rough and Rowdy Ways?

---------

Tidligere har vi også haft følgende foredrag:

2020

Iskerner, som i Grønland og Antarktis fortæller om klima- og verdenshistorien af professor Jørgen Peder Steffensen .

Genforeningen i 1920 - et fredeligt resultat af en stor krig ved historiker Hans Jørgen Lych Larsen.

Fædre og forældreskab af sociolog og forfatter Aydin Soei.

Beethoven i Rytterskolen: 250 år. Et musik foredrag ved Jeppe Rönnow, musikanmelder og musikjournalist, samt organist i Herstedvester Kirke. Aftenen fungerer også som introduktion til klavereftermiddagen med Beethovens sonater søndag den 8. november kl. 15.00 i Rytterskolen.