Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Foredrag

Menighedsrådet i Herstedvester arrangerer en række foredrag, som planlægges sammen med Albertslund Bibliotek, Herstedvester Forsamlingshus og Galgebakkens Beboerhus.
Foredragene har en bred vifte af emner i fokus - både kirkelige og mere alment oplysende emner.​ Gratis tilmelding på www.albertslundbibliotek.dk 

Sæson 2023

Den 15. februar 2023 Kl. 19.00 i Herstedvester Forsamlingshus

Lotte Kaa Andersen om Inge Lehmann

Først i 2017 blev der sat en buste op af Inge Lehmann ved Københavns Universitet, Vor Frues Plads. Hun var ellers ikke mindre end den, der opdagede, at jordens kerne. Hun var verdens første kvindelige geofysiker, seismolog, og på baggrund af målingerne af jordskælvsbølger fik hun allerede i 1936 viden om jordens inderste kerne. Alligevel gik der hen ved 15 år før hendes forskning blev anerkendt.

 ”Den inderste kerne” er også titlen på en biografisk roman om Inge Lehmanns private historie og videnskabelige karriere, som Lotte Kaa Andersen har skrevet. Inge Lehmann blev 105 år og som 99årig, i 1987, udgav hun sin sidste forskningsartikel. Lotte Kaa Andersen fortæller om den kendte familie Lehmann, det fine akademikerhjem og ikke mindst om Inges kamp om anerkendelse som forsker. Lotte Kaa Andersen er litteraturhistoriker og udgav fra 2015-2018 Hellerup-trilogien. Her af blev "Hambros Allé 7-9-13" shortlistet til Debutantprisen og nomineret til Læsernes Bogpris, og "Syv sind" blev nomineret til Bedste roman ved Mofibo Awards 2020.

 

Den 8. marts kl. 19.00 i Herstedvester Forsamlingshus

Sigge Winther Nielsen om entreprenørstaten.

Politiske visioner, reformer og nationale forlig er der mange eksempler på, men er politikernes møje forgæves, når reformer alligevel ikke kommer i hus med det, der var tanken. Hvordan gør man denne proces bedre? spørger Sigge Winther Nielsen i sin bog ”Entreprenørstaten” fra 2021. Bogens titel er en del af svaret. Hvor hurtige beslutninger træffes, blottes den manglende dybde og grundighed. Men kan man gøre noget ved det?

Sigge Winther Nielsen er tidligere vært på Deadline og nu vicedirektør i Djøf.

 

Den 18. april kl. 19.00 i Herstedvester Forsamlingshus

Jan Grarup, fotograf i verdens krisezoner.

Jan Grarup tager os med ind i bogværket: ”And then there was silence”. Bogen er et fotografisk monument over Jan Grarups årtier lange arbejde som fotograf i nogle af klodens absolutte krisezoner. Foredraget er højst personligt og absolut aktuelt, men samtidig også med glimt af håb for nogle af de mest formidable menneskelige egenskaber som overlevelse, omsorg og kærlighed dukker op midt i mørket og spottes også af krigsfotografens kameralinse. En tankevækkende aften som lægger op til refleksion

 

I 2022 arrangerede vi foredrag med:

Ole Stig Andersen om: ”Mellemøsten og Zionismen, en historisk og aktuel redegørelse.”

Connie Hedegaard om: ” hvordan skal vi håndtere klimaet?”

Ove Korsgaard om: ”Grundtvig – En gigant i dansk kultur og åndsliv”

Foredrag om de danske Rytterskoler om Rytterskolen i Herstedvester og den tidligere overlærer og forfatter Zakarias Nielsen.

Cecilie Rønnow Egerup om Dostojevskij

Anna Libak: Hvordan kunne det gå så galt? Konflikten mellem Ukraine og Rusland

Jeanette Varberg: om MeToo, Kvinder og magt.

 

Vi havde følgende foredrag i 2021:


Thomas Thurah: 12 mordere i Herstedvester Fængsel

 
Kunstner Martin Bigum: Min kunsthistorie 

 

Om Ebbe Kløvedal Reichs forfatterskab og sære åndelige rejse ind i kristendommen.  Foredrag ved Helge Rørtoft-Madsen

 

Aflyst: Anne Marie Mai: Digteren Dylan.

Sangskriveren, musikeren og kunstneren Bob Dylan er fyldt 80, stadig aktiv og stadig genstand for polemik. Han er en af klodens største ”celebrities”, en gåde, der foretrækker at forarge og overraske frem for at leve op til publikums og mediernes forventninger. Hans sange er for længst blevet klassikere i alverdens sangbøger. Foredraget ser nærmere på temaerne i hans sange og på, hvordan han arbejder med billedkunst, film og reklamer.

Hvorfor fik han Nobelprisen og var det en god beslutning? Og hvad kendetegner hans nyeste album, Rough and Rowdy Ways?

---------

Tidligere har vi også haft følgende foredrag:

2020

 

Iskerner, som i Grønland og Antarktis fortæller om klima- og verdenshistorien af professor Jørgen Peder Steffensen .

 

Genforeningen i 1920 - et fredeligt resultat af en stor krig ved historiker Hans Jørgen Lych Larsen.

 

Fædre og forældreskab af sociolog og forfatter Aydin Soei.  

 

Beethoven i Rytterskolen: 250 år. Et musik foredrag ved Jeppe Rönnow, musikanmelder og musikjournalist, samt organist i Herstedvester Kirke. Aftenen fungerer også som introduktion til klavereftermiddagen med Beethovens sonater søndag den 8. november kl. 15.00 i Rytterskolen.

Arrangementer