Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab er en kirkelig markering for par, som er blevet viet på rådhuset.
Ritualet ved kirkelig velsignelse kan varieres, så det ligner et kirkebryllup mest muligt eller så det er tydeligt forskelligt fra et kirkebryllup.
Den kirkelige velsignelse forløber næsten som vielsesritualet i kirken. Der er dog den afgørende forskel, at kirkebrylluppets første spørgsmål ikke stilles. Det har parret jo svaret på, da de indgik ægteskab.
Ønsker parret det, kan de svare ja på vielsesritualets andet spørgsmål om at elske og ære i medgang og modgang, indtil døden skiller.
Parret kan vælge at udelade tilspørgslen, så den kirkelige markering mere får karakter af en gudstjeneste.

Til en vielse eller velsignelse skal man i samarbejde med præsten vælge 4 salmer.
Se evt. www.dendanskesalmebogonline.dk.
Her er både tekster og melodier til alle salmer i den danske salmebog. Salme nr. 700-706 er særlige bryllupssalmer, men man er meget velkommen til at bruge andre salmer som morgen-, årstid, eller lovprisnings og takkesalmer. Man kan også vælge sange fra den danske Højskolesangbog efter aftale med præsten.

Derudover skal I vælge to vidner, der skal være tilstede under vielsen.

Prøvelsesattest, navn og cpr på brudepar samt navne og adresser på vidner sendes til eller afleveres på kordegnekontoret, Gymnasievej 2, 2620 Albertslund.