Dato Søndag d. 22. august 2021, Kl. 11:30 til kl. 14:00
Marianne N. Kristensen
Sognets dag

Gravsten fortæller langt mere end bogstaverne afslører. Der ligger bag hvert navn et kig ind i en slægtshistorie, som fortæller om et menneske og et virke, som var engang, og som prægede det lokale liv på godt og ondt. Tit går vi forbi en grav, og tænker, hvem de mon var, dem, der er stedt til hvile her.

Hvad husker eftertiden om dem, og hvad er der at fortælle om det enkelte gravsted og de store familiegravsteder. Husker vi stadig?

Lokalhistorisk interesserede guider tager os med på den gamle del af Herstedvester Kirkegård og fortæller om, hvad der er overleveret til eftertiden af historier, som gør os klogere på sognet og dem, der var før os.

Hvad der ikke længere kan ses er det tidligere begravelsessted for fanger fra Vridsløselille Statsfængsel. Det vil man hører mere om.

Dagen begynder med gudstjeneste i kirken kl. 10.00 ved sognepræst Marianne N. Kristensen.
Kl. ca. 11.30 begynder kirkegårdsvandringen ved Jørgen Nielsen, Kurt Bach, Emil Kruuse og Tom Thomsen.
Kl. 14.00 slutter arrangementet med kartoffelsalat og grillpølser. Der er mulighed for at købe noget at drikke.

Medvirkende og medarrangører er Jørgen Nielsen, Kurt Bach, Emil Kruuse, Tom Thomsen og Herstedvester Kirkegårds ledelse, personale og menighedsrådet.

Man kan gratis tilmelde sig ved at klikke: her
eller ved at ringe til en af kirketjenerne.